Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

Για όσους έχουν κατοικίδια κουνέλια και θέλουν να μάθουν...


Ναι λοιπόν, ήρθε και αυτή η μόδα στη χώρα μας! 
        Ακούω τριγύρω μου ότι ολοένα και περισσότεροι επιλέγουν για κατοικίδιο ένα κουνελάκι. Φαντάζομαι ότι οι κύριοι λόγοι είναι: α. Δε γαυγίζει, β. Δε χρειάζεται να το πηγαίνεις βόλτα, γ. Οκ, το κρατάω μαντρωμένο στο κλουβί και δεν τρέχει κάστανο, δ. Είναι γλυκό, χαδιάρικο κτλ κτλ. Κατά τη γνώμη μου, κανένα από τα παραπάνω δεν αποτελεί σωστό κριτήριο για επιλογή κατοικίδιου, άντε ίσως το τελευταίο αλλά μην εκπλαγείτε αν τελικά το κουνελάκι σας δε θέλει αγκαλιές, χάδια και τα σχετικά, αυτό όμως ας το αφήσουμε προς συζήτηση σε επόμενη ανάρτηση.
Όπως και να έχει, η μόδα ήρθε αλλά τι κάνουμε παραπέρα;  Καταλαβαίνω ότι σε μια χώρα που μόλις τα τελευταία χρόνια απέκτησε μια κάποια φιλοζωική συνείδηση, οι γιατροί επικεντρώθηκαν στα 2-3 είδη κατοικίδιων που προτιμούν οι συμπατριώτες μας και έχουν κενά όσον αφορά τη φροντίδα και την περιποίηση άλλων ζώων, κάτι που παρατήρησα έντονα τις φορές που επισκέφτηκα τα ιατρεία της επαρχίας με το κατοικίδιο κουνελάκι μου. Για την ώρα λοιπόν, η σωστή και ευτυχής διαβίωση των μικρών μας φίλων εξαρτάται κατά μεγάλο ποσοστό από την προσωπική μας αναζήτηση.
Επιθυμία μου λοιπόν είναι, στο παρόν ιστολόγιο να συγκεντρώσω όλες τις πληροφορίες που πρέπει να ξέρουμε όλοι όσοι θέλουμε να αποκτήσουμε ή έχουμε ήδη στο σπίτι ένα κατοικίδιο κουνελάκι.
Δεν είμαι κτηνίατρος, είμαι απλά μία λάτρης των κουνελιών που ψάχνει και ενημερώνεται, κυρίως από ξένες ιστοσελίδες, για το πώς θα κάνει το κατοικίδιό της πιο υγιή και ευτυχισμένο και θέλει να μοιραστεί τις γνώσεις της μαζί σας…

1 σχόλια:

quinlanlaplaca είπε...

JT casino in South Africa - JetXtra
JT is a gambling brand located in 태백 출장마사지 Johannesburg South Africa. The company 군포 출장안마 operates 안양 출장안마 a number of betting sites in the country. 대전광역 출장샵 The company has a wide range 안동 출장샵 of

Δημοσίευση σχολίου

Πληροφορίες

Αγαπώ όλα τα ζώα, λατρεύω όμως τα σκυλιά και τα κουνέλια για δικούς μου λόγους. Σκοπός του ιστολογίου αυτού είναι να συγκεντρώσει όλες τις πληροφορίες που πρέπει να ξέρει ο ιδιοκτήτης ενός κατοικίδιου κουνελιού για να του εξασφαλίσει μια σωστή διαβίωση. Αφορμή για να ξεκινήσω να ψάχνομαι σε σχέση με τα κουνελάκια ήταν η συνειδητοποίηση ότι στη χώρα μας οι γνώσεις πάνω στα θέματα της φροντίδας τους είναι ελλιπείς έως ανύπαρκτες.